Astrid van Dijk


Drs Astrid van Dijk

 
Stresscounselor/NLP Practitioner
 
Een arbeidsconflict brengt stress met zich mee. In mijn rol als stresscounselor en NLP Practitioner wil Balans Mediation de service bieden, deze mensen in individuele coaching te begeleiden en zo werkgever als werknemer te verlichten. De grootste demper van stress is zin en zingeving en het aangaan van verbinding met anderen. We leven in een tijd met veel technologische vooruitgang, we zijn efficiënter geworden en we zijn daarbij meer vanuit ons hoofd gaan leven. We zijn verleerd te voelen waar 'het' over gaat als ook waar 'het' over zou moeten gaan. 

Na twee afgeronde studies Hogere Hotel School en aan de Vrije Universiteit Beleid en Communicatie Organisatie wetenschappen gestudeerd te hebben, droomde ik van een managementfunctie bij de grote spelers. Mijn voorkeur ging telkens uit naar maatschappelijk betrokken projecten. 

Grote spelers als ABN AMRO, Jeugdhulpverlening, Grolsch en SOS Kinderdorpen kwamen voorbij, totdat ik met een burn-out langs de lijn stond. Vanuit deze ervaring en vervolgopleidingen als Stresscounselor en NLP  Practitioner heb ik het roer omgegooid en vanuit mijn eigen behoefte en ervaring ben ik mijn bedrijf gestart.  www.mastersinstress.nl.

NLP is een communicatiestrategie die zeer behulpzaam kan zijn bij conflicterende partijen. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP is een gedragswetenschap, waarom doen wij wat wij doen? Als wij waarnemen, geven we daaraan betekenis via taal. Betekenis geven we vanuit ons eigen referentiesysteem (kennis, overtuigingen, ervaringen die we opgedaan hebben in het verleden) en van daaruit handelen en vertalen wij.


 
 
Balans Mediation ziet een kans met behulp van NLP, trajecten tussen partijen te bespoedigen door op tafel te krijgen wat er onbewust bij hen speelt, de oude overtuigingen die zij mee aan tafel brengen en die hun keuze op dat moment beïnvloeden, het oordeel dat zij vellen naar zichzelf en de ander vanuit een oud systeem.

 


Powered by webXpress