Amsterdam

Balans mediation: hoe werkt dit & wat zijn de voordelen?

Liefde is een werkwoord en ook aan een APK keuring onderhevig. Relatieproblemen zijn tegenwoordig in Amsterdam en in andere steden en regio's in Nederland helaas eerder regel dan uitzondering. Of je nu getrouwd bent, een samenlevingscontract hebt of samenwoont: vroeg of laat komen er in elke relatie pijntjes en strubbelingen naar boven. Worden onderlinge meningsverschillen niet tijdig of grondig besproken, dan kan er snel onderlinge verwijdering optreden die kan uitlopen op een relatiebreuk. Op tijd een professionele relatiecoach inschakelen kan voorkomen dat je in een vechtscheiding belandt. Maar hoe werk mediation voor relaties precies? En welke voordelen heeft het inschakelen van een relatietherapeut?

Mediation voor relaties: hoe werkt dit?

Wie een mediation-traject in stapt met zijn of haar partner, gaat een serie individuele en gezamenlijke gesprekken in Amsterdam aan die door een mediator begeleid en gestuurd worden. Doorgaans gaat de betrokken relatiecoach eerst met beide partners afzonderlijk in gesprek. Zo kan de coach vaststellen waar de relationele pijnpunten zitten en wat beide partners allemaal dwars zit. De mediator creëert hierbij een sociaal en emotioneel veilige omgeving en probeert de knelpunten in de relatie in kaart te brengen. Zo kan het zijn dat er een andere liefde in het spel is. Of de ruzies in je relatie draaien telkens om geld, om familie of de kinderen. Is de situatie voor de betreffende coach niet helemaal duidelijk, dan wordt er doorgevraagd om alles helder in beeld te krijgen.
Na deze individuele gesprekken stelt de coach een plan van aanpak op, die afzonderlijk en gezamenlijk doorgesproken wordt. Vaak blijkt de oplossing te liggen in heldere en eerlijke communicatie, het uitspreken van waardering naar elkaar en in het bijstellen van de verwachtingen die je als partners naar elkaar toe hebt.

De voordelen van mediation via een ervaren relatiecoach

Mediation voor relaties in Amsterdam en/of omstreken heeft voor deelnemers diverse voordelen te bieden. In de eerste plaats blijkt het vaak enorm bevrijdend te zijn om open en eerlijk, tegen een derde persoon, over je huwelijk, relatie of samenlevingscontract te spreken en vertellen. Je ervaart een luisterend oor. Een tweede voordeel is natuurlijk dat je relatieproblemen aangepakt worden en er straks een oplossing komt. De oplossing kan divers zijn: jullie kunnen besluiten uit elkaar te gaan of samen te gaan voor een nieuwe start. Een goede coach stelt zich hierin neutraal op en zal de keuze altijd bij jullie laten. Ten slotte, dat is een derde pluspunt van mediation, kun je hiermee vervelende en jarenlang slepende vechtscheidingen voorkomen. Niet alleen scheelt dit enorm veel geld (een rechtszaak kan vaak worden afgewend), maar ook voorkom je hiermee dat jullie zelf en eventueel jullie kinderen emotionele schade oplopen. Mediation is dan ook een win-winsituatie!


Powered by webXpress