Relatiecoaching

Relatie Coaching met Balans Mediation


Liefde is een werkwoord. Het is aan een APK onderhevig. Wil je relatie nog een kans geven? Moet je er nog niet aan denken om te gaan scheiden en in mediation te gaan? Lees dan gerust verder over de mogelijkheden tot individuele of gezamenlijke relatiecoaching. Er is een vestiging relatiecoaching Groningen en een vestiging relatiecoaching Amsterdam.

Waarom kiezen voor relatiecoaching

  • Jarenlange kennis en expertise op het gebied van relaties en scheiden.
  • Alle disciplines onder één dak. Relatiecoaches, mediators en advocaten.
  • Balans gaat voor duurzaam resultaat. Onze relatiecoaches bieden concrete handvatten om je relatiedynamiek blijvend te veranderen. Indien je toch besluit te gaan scheiden, dan kun je kiezen voor de methode ‘conscious uncoupling’: bewust scheiden in 5 stappen.
  • Balans Mediation werkt in co-mediation. Met twee mediators kunnen wij het proces namelijk voor je versnellen. Wij brengen hiervoor geen extra kosten in rekening.

Waarom relatiecoaching bij Balans Mediation en Coaching?

45 jaar advocatuur en 25 jaar mediation leert ons dat relaties in vele gevallen nog hersteld hadden kunnen worden. Achteraf stellen wij onszelf de vraag of partijen bij elkaar gebleven zouden zijn als:
  • Ze zicht hadden gehad in oude familiesystemen die ze vanuit hun jeugd meenemen in de relatie.
  • Geleerd hadden om in plaats van verwijten, hun behoeften en emoties uit te spreken.
  • Zichzelf emotioneel konden dragen in daar waar ze steeds een beroep doen op de ander om zich erkent, geliefd en gehoord te voelen.
  • Geleerd hadden hoe ze elkaar konden ondersteunen in plaats van elkaar te ondermijnen in moeilijke tijden.
  • De moed hadden gehad om moeilijke thema’s rondom intimiteit en emotionele intimiteit te bespreken.
  • Technieken hadden geleerd om communicatiepatronen te doorbreken.

Voor wie is een relatiecoach?

Individuele relatiecoaching: ongelukkig of eenzaam voelen in de relatie

Is mijn relatie nog te redden? Je twijfelt of je moet blijven of weggaan? Jullie raken steeds in conflict of misschien heb je het al opgegeven om nog in gesprek te gaan met je partner, je loopt beiden op eieren en bent conflicten aan het vermijden. Eén ding weet je zeker: op deze wijze wil je de relatie niet nog 10 jaar voortzetten. Wat levert relatie coaching mij op? Met behulp van individuele relatiecoaching onderzoeken we in 5 tot 7 sessies of jij nog toekomst ziet in je relatie en welke ondermijnende patronen je laat zien, waardoor je steeds de stap om weg te gaan, niet durft te zetten. Het resultaat van deze sessies is dat je een besluit neemt en leert om erachter te gaan staan.

Individuele relatiecoaching: ongezonde patronen in je relatie

Heb je een partner die kampt met verslaving of narcistische persoonlijkheid. Goede kans dat jezelf patronen van co-dependentie (wederzijdse afhankelijkheid) laat zien en laag zelfbeeld. Wat levert relatiecoaching mij op? Krijg inzicht hoe jij door je eigen houding en gedragingen, zelf onderdeel bent van het instandhouden van het systeem. Belangrijkste resultaat van deze sessies is het herstel van de relatie met jezelf. Je ervaart hoe groot je eigen invloed is.

Individuele relatiecoaching: patronen van bindingsangst en verlatingsangst

Als het moeite kost om je te binden in een duurzame relatie of het lukt maar niet om de liefde aan te trekken. Steeds in patronen van angst dat de ander je zal verlaten? Dan is het tijd voor een relatiecoach. Goede kans dat daar patronen aan ten grondslag liggen die te maken hebben met bindings – en verlatingsangst. Wist je dat deze twee patronen hand in hand gaan? Wat levert relatiecoaching mij op? In 5 tot 7 sessies maken we patronen van bindings- en verlatingsangst inzichtelijk en doorbreken we deze patronen. Wat zoek je in een relatie en wat wil je aantrekken? Bij het doorbreken van patronen betrekken we het hele systeem. Je gezin van herkomst, impactvolle gebeurtenissen uit het verleden en je omgeving. In deze sessies ga je heel actief aan de slag met het aantrekken van een partner.

Samen in relatiecoaching: onthechten van de relatie

De grootste fout die mensen maken is dat ze onbewust geloven dat om aan iets nieuws te mogen beginnen, je het oude moet devalueren. Niets is minder waar. Hoe zou het zijn om op je eerste relatie terug te kijken als mooi, leerzaam en waardevol EN ook aan een nieuwe relatie te mogen beginnen? Onthechten vraagt begrip: waar ging het mis? Waar triggerde wij elkaar steeds in ons oude pijnlichaam? Wat hebben we te leren om in een nieuwe relatie niet terug te vallen in oude niet behulpzame patronen? Hoe veranderen we de partnerrelatie naar een gezonde ouderrelatie waarin we anders leren communiceren? Wat levert duurzaam onthechten in relatiecoaching je op? Wat je ten aller tijden wilt vermijden is een vechtscheiding. Daarbij voorkom je dat je besluiten neemt vanuit gevoelens van schuld tijdens het proces van scheiding. Onze ervaring is dat ‘stellen’ die investeren in coaching, sneller in staat zijn de liefde weer aan te trekken. Zonder gevoelens van rancune en spijt zichzelf toestaan om opnieuw te mogen beginnen. Het grootste resultaat is er voor de kinderen: twee ouders die in rust naast elkaar leven en die de handvatten hebben om met elkaar te blijven communiceren.

Samen in relatiecoaching: relatie verbeteren

De relatie loopt niet lekker. Je wilt je relatie verbeteren. Er is nog sprake van veiligheid in de relatie. Je kunt de kwaliteiten van je partner nog benoemen. Er is nog sprake van intimiteit. Je kunt elkaar nog emotioneel ondersteunen. Misschien verlang je naar meer verdieping, meer intimiteit of meer gezamenlijkheid. Jullie onderzoeken in 3- 5 sessies jullie relatiedynamiek. Jullie krijgen zicht op ruziepatronen of vermijdende patronen. We kijken naar belangrijke thema’s als: gedeelde visie, de organisatie van de relatie en intimiteit. Wat levert relatiecoaching mij op? Om verbinding te kunnen maken met elkaar, zul je leren hoe je verbinding maakt met jezelf. Verbinding klinkt als een ongrijpbaar, vaag begrip. Niets is minder waar. Verbinding maak je door op de eerste plaats je emoties te erkennen en te benoemen. Verbinding met jezelf en de ander maak je ook door je verlangens te erkennen en te benoemen. Je leert hoe het komt dat we emoties en verlangens vaak onderdrukken.

Wat doet een relatiecoach?

Als het niet lukt om in de relatie voorwaarts op te lossen, dan vraagt dat om een blik achterwaarts te werpen naar het familiesysteem. Wat ben ik als kind gaan geloven in mijn gezin van herkomst? Hoe ben ik de wereld en zo ook de relatie gaan bekijken? Eckart Tolle spreekt over ‘het pijnlichaam’ dat steeds getriggerd wordt en zo ook in de relatie. Een relatiecoach is neutraal en onpartijdig en fasciliteert een open gesprek over belangrijke thema’s in jullie relatie. Een relatiecoach brengt samen met jullie de dynamiek in kaart. Een relatiecoach biedt oefeningen en inzichten, die je in staat stellen vastgeroeste patronen te doorbreken en praktische tools om ‘gedoe’ weer zelf voorwaarts op te lossen.

Hoe ziet een traject eruit?

Individuele relatiecoaching

Gemiddeld nemen trajecten 5 tot 7 sessies in beslag om dat blijvend resultaat te komen. Echter, je neemt de sessies los af. Daarbij bepaal je zelf je eigen tempo.

Samen in relatiecoaching

Als je samen komt, committeer je je aan een aantal sessies. Het traject bestaat uit 3 individuele sessies en 3 gezamelijke sessies. Op het einde maak je samen de balans op. Gaan we verder in coaching of gaan we over tot scheiden.

Wat kost een relatiecoach?

Individuele sessies duren gemiddeld 1,5 u. Kosten per uur zijn EUR 90 ex btw.
Gezamenlijke sessies duren gemiddeld 2 u. Kosten per uur zijn EUR 165 ex btw


Informatie


Wilt u meer informatie over onze aanpak bij relatiecoaching? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder.
Astrid van Dijk

Neem vrijblijvend contact op!


Powered by webXpress