Re-Integratie

Mediation bij zieke werknemer en re-integratie


Bij re-integratie staat terugkeer van de werknemer in de eigen organisatie/functie centraal. Terugkeer naar de werkplek is na een langdurige ziekteperiode niet altijd eenvoudig. Het komt bijvoorbeeld voor dat de oude functie niet meer uitgeoefend kan worden, omdat:
  • deze voor de werknemer te belastend geworden is.
  • of dat tijdens de ziekteperiode van de werknemer binnen het bedrijf dusdanige veranderingen hebben plaatsgevonden waardoor de oude werkplek of functie er niet meer is, of de functie-inhoud tussentijds gewijzigd is.
In dergelijke gevallen kunnen werknemer en werkgever om de tafel gaan zitten om te onderzoeken wat dan nog wel mogelijk is. Tijdens mediation ondersteunen wij u als MfN registermediator bij het maken van afspraken die wij neerleggen in een vaststellingsovereenkomst. Hierin worden de verplichtingen van zowel de werknemer als de werkgever vastgelegd.Tijdens de mediation kunnen partijen er ook achter komen dat samenwerking niet meer mogelijk is. In dat geval kan de mediator een exit-mediation met partijen starten, waarbij er afspraken gemaakt worden over een beëindiging van het dienstverband.

Informatie

Wilt u meer informatie over mediation bij verzuim en reïntegratie? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op!


Powered by webXpress