Nazorg

Professionele begeleiding na een scheiding in Groningen


Stel dat u met opgeheven hoofd en een goed gevoel de mediationtafel verlaat. U en uw ex-partner zijn er in geslaagd om tot afspraken te komen waar u zich beiden in kunt vinden. De situatie na de scheiding begint echter pas op het moment dat het mediationtraject voorbij is.  Zeker vanaf het moment dat u gescheiden gaat leven, zult u tegen situaties aanlopen die u niet van tevoren had kunnen inschatten. Dit leidt vaak tot onverwachte situaties die extra spanningen kunnen opleveren en om die reden opnieuw besproken moeten worden.

Emoties

Het is heel normaal dat u veel verschillende emoties ervaart tijdens uw scheidingsproces, zowel voor, tijdens als na de mediation. Wellicht ervaart u momenten van verdriet, angst en schuld. Als gevolg van deze emoties kunnen de gemaakte afspraken anders uitpakken dan van tevoren was te overzien.

Verandering

Ook is het mogelijk dat aan de hand van voortschrijdend inzicht de gemaakte afspraken uit het ouderschapsplan of convenant niet altijd goed blijken te werken. Zeker een ouderschapsplan is aan verandering onderhevig: uw kinderen worden ouder en u en uw ex-partner krijgen meer ervaring met het collega-ouderschap.

Vormen van nazorg: mediation en coaching in Groningen

Merkt u dat uw emoties uw collega-ouderschap in de weg zitten? Voelt u de behoefte om nog een en ander uit te spreken naar elkaar toe? Ervaart u praktische punten die onvoldoende besproken zijn? Of wilt u aan de hand van voortschrijdend inzicht de gemaakte afspraken aangepast zien worden? Bij Balans Mediation kunt er daarom voor kiezen om met een mediator en/of coach aan tafel plaats te nemen en uw wensen kenbaar te maken. Wij begeleiden u in de evaluatie van de door u gemaakte afspraken, ook indien u in eerste instantie via een andere bemiddelaar gescheiden bent. Ook indien u geen irritaties ervaart in uw nieuwe rol als ex-partners en collega-ouders kunt u bij ons terecht. Wat dat betreft is nazorg voor iedereen toegankelijk.

Powered by webXpress