Ziekteverzuim


Mediation bij ziekteverzuim
Bij 80 tot 90 % van arbeidsmediations speelt ziekteverzuim een rol. Wanneer mediation in geval van ziekteverzuim wordt ingezet, werken partijen onder begeleiding van de mediator toe naar re-integratie van de werknemer.


Oorzaken van ziekteverzuim kunnen zijn:


Het blijkt ook dat er vaak een taboe rust op het bespreekbaar maken van dergelijke kwesties. Het meestal kortdurend verzuim doet zich steeds opnieuw voor totdat de bom barst en er daadwerkelijk sprake is van een conflict. Meestal komen wij dan pas als mediators in beeld. De MfN registermediators van Balans Mediation kunnen echter ook al voordat de zaak echt geëscaleerd is, ngeschakeld worden. In een rustig gesprek met de betrokkenen kunnen dan afspraken gemaakt worden om de situatie te verbeteren. Deze afspraken worden neergelegd in een vaststellingsovereenkomst. Deze bevat vaak een stappenplan om tot de gewenste eindsituatie te komen alsmede de wederzijdse verplichtingen van werkgever en werknemer.

Informatie
Wilt u meer informatie over mediation bij verzuim en reïntegratie? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op!


Powered by webXpress