Bemiddeling scheiden Groningen


Bemiddeling scheiden Groningen

Gaat u scheiden in Groningen of omgeving, maar lukt het niet om samen het ouderschapsplan op te stellen? Indien een relatie, een huwelijk of een geregistreerd partnerschap tot een einde komt, kan dit veel zorgen met zich meebrengen. Ruzies en conflicten zijn zowaar onvermijdelijk tijdens een echtscheiding. Maar als jullie uit elkaar gaan met kinderen, wilt u hopelijk niet voor de kinderen in een vechtscheiding terecht komen.

Scheidingmediators van Balans Mediation

Afspraken maken in een periode waarin veel emoties aanwezig zijn, kan erg lastig zijn, net als redelijk naar elkaar blijven. Als u dit als moeilijk ervaart tijdens uw echtscheiding in Groningen, dan kan u wellicht wat neutrale hulp gebruiken. Heeft u al eens aan mediation gedacht? Balans Mediation kan u als neutrale mediator helpen het opstellen van het echtscheidingsconvenant of ouderschapsplan, verdelen van de inboedel, of het berekenen van de partner- en kinderalimentatie. Dit kunnen wij tegen een zeker scherp tarief aanbieden, omdat er geen lange procedures aan te pas komen.

 

Mediation is een uitermate geschikte vorm van conflictbemiddeling waarbij u, onder begeleiding van een bemiddelaar (mediator), samen tot een voor beiden aanvaardbare oplossing van uw probleem (scheiding) probeert te komen.

Ouderschapsplan & kinderalimentatie

Ook al scheiden de wegen van u en uw partner, jullie zullen altijd samen ouders blijven. In het ouderschapsplan staan al jullie afspraken over het co-ouderschap. Dit verplichte plan bevat onder meer:

 • Bindende afspraken over de verdeling van zorg- en opvoedingstaken;
 • de manier waarop jullie elkaar informeren;
 • afspraken over de verdeling van de verzorgings– en opvoedingskosten;
 • en de mening van de kinderen wordt gehoord en meegenomen in de besluitvorming.
Het ouderschapsplan kunt u zien als een soort ‘levend document’ en zal regelmatig aangepast moeten worden, afhankelijk van de situatie en de leeftijd van de kinderen. Om het ouderschapsplan te laten slagen is het essentieel dat beide ouders hieraan meewerken. Scheiden is een intensief proces wat voor alle partijen emoties oproept, vergeet hierbij niet: kinderen gaan voor.

 

 Bij de scheiding kunnen uw ex-partner en u ook samen afspraken maken over alimentatiebetaling. Zo’n afspraak wordt in een schriftelijke overeenkomst (scheidingsconvenant) vastgelegd. Dit kunt u ook bij uw mediator of advocaat afspreken.

Over Balans Mediation

Balans Mediation is een bemiddelingsbureau dat bestaat uit vier registermediators met hun eigen specialisaties en één advocaat. Van arbeidsmediator en familiemediator tot psycholoog-mediator; we hebben het allemaal in huis. Hierdoor bieden wij alles waarmee u te maken kunt krijgen onder één dak.

Onze specialismen gaan breed, waardoor we een ruim werkveld hebben. We hebben ervaring in arbeidsmediation, scheidingsbemiddeling, familie mediation, buurtbemiddeling en meer. In overleg met u bemiddelen we ook bij andere conflicten.

 

 

Waarom u er goed aan doet Balans Mediation te vragen als mediator bij het ouderschapsplan opstellen?


De voordelen van Balans Mediation op een rij:

 

 • Stimuleert actieve inbreng van betrokken partijen
 • Belangen beide partijen staan centraal
 • Kostenbesparend ten opzichte van procederen
 • Toekomstgericht
 • Flexibel en informeel
 • Win-win resultaat
 • Ruimte voor creatieve oplossingen
 • Geen onnodige beschadiging van relaties
 • Vertrouwelijk en besloten
 • Hoge acceptatiegraad door gezamenlijke oplossing
 • Deskundige begeleiding

 

Balans Mediation als mediator ouderschapsplan vragen

Wilt u bemiddeling bij het scheiden in Groningen? Bijvoorbeeld voor het opstellen van het verplichte ouderschapsplan? Dan kunt u gerust vrijblijvend contact met ons opnemen. We houden altijd onpartijdig rekening met beide partijen waardoor het goedkoop scheiden is in Groningen met een mediator in tegenstelling tot twee advocaten. We zorgen ervoor dat u het ouderschapsplan samen invulling gaat geven.


 

Wilt u met ons een afspraak maken?

 

Heeft u een conflict waar u zelf niet meer uit komt.

U kunt Balans Mediation via het contactformulier of per telefoon bereiken.

 

Balans Mediation

 

Kraneweg 19

9718 JD

Groningen

Telefoon:

050-3110304

 

 

    


Wij zijn gespecialiseerd en werkzaam op de volgende gebieden:

 

 

Powered by webXpress