Mediator ouderschapsplan


Mediation ouderschapsplan opstellen

Gaat u scheiden, maar lukt het niet om samen het ouderschapsplan op te stellen? Indien een relatie, een huwelijk of een geregistreerd partnerschap tot een einde komt, kan dit veel zorgen met zich meebrengen. Ook over de kinderen en het co-ouderschap. Ruzies en conflicten zijn zowaar onvermijdelijk tijdens een scheiding. Maar als jullie uit elkaar gaan met kinderen, wilt u hopelijk niet voor de kinderen in een vechtscheiding terecht komen. Dit kan moeilijk zijn met z’n tweeën, dus neutrale hulp kan best prettig zijn in zo’n situatie. Heeft u al eens aan mediation gedacht? Balans Mediation kan u helpen als neutrale mediator het ouderschapsplan op te stellen.

 

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij u, onder begeleiding van een bemiddelaar (mediator), samen tot een voor beiden aanvaardbare oplossing van uw probleem (scheiding) probeert te komen.

Wat houdt het ouderschapsplan in?

Ook al scheiden de wegen van u en uw partner, jullie zullen altijd samen ouders blijven. In het ouderschapsplan staan al jullie afspraken over het co-ouderschap. Dit verplichte plan bevat onder meer bindende afspraken over de verdeling van zorg- en opvoedingstaken, de manier waarop jullie elkaar informeren, afspraken over de verdeling van de verzorgings– en opvoedingskosten en de mening van de kinderen wordt gehoord en meegenomen in de besluitvorming. Het ouderschapsplan kunt u zien als een soort ‘levend document’ en zal regelmatig aangepast moeten worden, afhankelijk van de situatie en de leeftijd van de kinderen. Om het ouderschapsplan te laten slagen is het essentieel dat beide ouders hieraan meewerken. Scheiden is een intensief proces wat voor alle partijen emoties oproept, vergeet hierbij niet: kinderen gaan voor.

 

Bij de scheiding kunnen uw ex-partner en u ook samen afspraken maken over alimentatiebetaling. Zo’n afspraak wordt in een schriftelijke overeenkomst (scheidingsconvenant) vastgelegd. Dit kunt u ook bij uw mediator of advocaat afspreken.

Over Balans Mediation

Balans Mediation is een bemiddelingsbureau dat bestaat uit vier registermediators met hun eigen specialisaties en één advocaat. Van arbeidsmediator en familiemediator tot psycholoog-mediator; we hebben het allemaal in huis. Hierdoor bieden wij alles waarmee u te maken kunt krijgen onder één dak. Onze specialismen gaan breed, waardoor we een ruim werkveld hebben. We hebben ervaring in arbeidsbemiddeling, (echt)scheidingsbemiddeling, familiebemiddeling, buurtbemiddeling en meer. In overleg met u bemiddelen we ook bij andere conflicten.


Waarom u er goed aan doet Balans Mediation te vragen als mediator bij het ouderschapsplan opstellen? De voordelen van Balans Mediation op een rij:

 • Kostenbesparend ten opzichte van procederen
 • Toekomstgericht
 • Flexibel en informeel
 • Vertrouwelijk en besloten
 • Stimuleert actieve inbreng van betrokken partijen
 • Deskundige begeleiding
 • Ruimte voor creatieve oplossingen
 • Belangen beide partijen staan centraal
 • Geen onnodige beschadiging van relaties
 • Hoge acceptatiegraad door gezamenlijke oplossing
 • Win-win resultaat

 

Balans Mediation als mediator ouderschapsplan vragen

Wilt u de hulp van Balans Mediation inschakelen voor het opstellen van uw ouderschapsplan? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Als mediator van uw ouderschapsplan houden we altijd onpartijdig rekening met beide partijen. We zorgen ervoor dat u het ouderschapsplan samen invulling gaat geven. De mediator brengt vastgelopen communicatie weer op gang en stimuleert jullie tot overleg. Zij kiest geen partij, maar helpt u in uw onderhandelingsproces. De belangen van de kinderen, jullie beiden en de toekomst staan daarbij voorop.


 

Wilt u met ons een afspraak maken?

 

Heeft u een conflict waar u zelf niet meer uit komt.

U kunt Balans Mediation via het contactformulier of per telefoon bereiken.

 

Balans Mediation

 

Kraneweg 19

9718 JD

Groningen

Telefoon:

050-3110304

 

 

    


Wij zijn gespecialiseerd en werkzaam op de volgende gebieden:

 

 

Email *
Achternaam *
Telefoonnummer *
Uw vraag/opmerking *
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Controle vraag:
Stuur mij een kopie
Powered by webXpress