Mediator ouderschapsplan

Mediation ouderschapsplan opstellen


Wanneer u zich in een situatie bevindt waarin u gaat scheiden en het niet lukt om samen het ouderschapsplan op te stellen, kunnen er veel zorgen ontstaan, vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Tijdens een scheiding of het nu gaat om het beëindigen van een relatie, huwelijk of geregistreerd partnerschap, zijn ruzies en conflicten vaak onvermijdelijk. U wilt natuurlijk voorkomen dat de kinderen betrokken raken bij een vechtscheiding. Het kan lastig zijn om deze kwestie met z'n tweeën op te lossen, waardoor neutrale hulp in zo'n situatie zeer welkom kan zijn. Heeft u al eens gedacht aan mediation bij het opstellen van een ouderschapsplan? Balans Mediation staat klaar om u te helpen als neutrale mediator ouderschapsplan bij het vinden van een oplossing. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij u, onder begeleiding van een bemiddelaar (mediator), samen tot een voor beiden aanvaardbare oplossing van uw probleem (scheiding) probeert te komen.

Wat houdt het ouderschapsplan in?

Ook al scheiden uw wegen en die van uw partner, u zult altijd samen ouders blijven. In het ouderschapsplan staan al uw afspraken over het co-ouderschap. Een ouderschapsplan is een document waarin afspraken worden vastgelegd over de zorg en opvoeding van uw kinderen na de scheiding. Het is verplicht om een ouderschapsplan op te stellen als er minderjarige kinderen betrokken zijn bij de scheiding. Het ouderschapsplan omvat onder andere afspraken over de omgangsregeling, de verdeling van de zorgtaken, de communicatie tussen u en de andere ouder, en de financiële bijdrage aan de opvoeding en verzorging van de kinderen. Het ouderschapsplan kunt u zien als een soort ‘levend document’ en zal regelmatig aangepast moeten worden, afhankelijk van de situatie en de leeftijd van de kinderen. Om het ouderschapsplan te laten slagen is het essentieel dat u en de andere ouder hieraan meewerken. Scheiden is een intensief proces dat voor alle partijen emoties oproept, maar vergeet hierbij niet: kinderen gaan voor.

De rol van een mediator bij het opstellen van een ouderschapsplan

Onze mediators kunnen helpen bij het opstellen van uw ouderschapsplan door te bemiddelen tussen beide ouders. Als mediator ouderschapsplan is Balans Mediation een onpartijdige derde die ervoor zorgt dat beide partijen gehoord worden en hun wensen en belangen kunnen inbrengen. De mediator ouderschapsplan begeleidt u bij het maken van afspraken die voor beiden aanvaardbaar zijn en waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van de kinderen. Daarnaast kan een mediator ouderschapsplan u helpen om de communicatie tussen u en de andere ouder te verbeteren en om conflicten op te lossen. De mediator kan bijvoorbeeld ondersteunen bij het bespreken van gevoelige onderwerpen, zoals de verdeling van de zorgtaken en de financiële afspraken. Daarnaast kan de mediator ouderschapsplan advies geven over de juridische aspecten van het ouderschapsplan en kan hij of zij de afspraken vastleggen in een document dat door beide partijen wordt ondertekend. Kortom, onze mediators kunnen ouders helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan, door te bemiddelen tussen beide partijen en ervoor te zorgen dat afspraken worden gemaakt die voor beiden aanvaardbaar zijn, rekening houdend met de belangen van de kinderen. Door de inzet van een mediator ouderschapsplan kan de communicatie tussen de ouders verbeteren en kunnen conflicten worden opgelost, wat bijdraagt aan een soepele afwikkeling van de scheiding en aan het welzijn van de kinderen.

Over Balans Mediation

Balans Mediation is een mediator in Groningen dat bestaat uit vier registermediators met hun eigen specialisaties en één advocaat. Van arbeidsmediator en familiemediator tot psycholoog-mediator; we hebben het allemaal in huis. Hierdoor bieden wij alles waarmee u te maken kunt krijgen onder één dak. Onze specialismen gaan breed, waardoor we een ruim werkveld hebben. We hebben ervaring met arbeidsmediation, scheidingsbemiddeling, familie mediation, relatiecoaching en meer. In overleg met u bemiddelen we ook bij andere conflicten.

Waarom u er goed aan doet Balans Mediation te vragen als mediator bij het opstellen van een ouderschapsplan? De voordelen van Balans Mediation op een rij:

 • Kostenbesparend ten opzichte van procederen
 • Toekomstgericht
 • Flexibel en informeel
 • Vertrouwelijk en besloten
 • Stimuleert actieve inbreng van betrokken partijen
 • Deskundige begeleiding
 • Ruimte voor creatieve oplossingen
 • Belangen beide partijen staan centraal
 • Geen onnodige beschadiging van relaties
 • Hoge acceptatiegraad door gezamenlijke oplossing
 • Win-win resultaat

Balans Mediation als mediator ouderschapsplan vragen

Wilt u de hulp van Balans Mediation inschakelen voor het opstellen van uw ouderschapsplan? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Als mediator van uw ouderschapsplan houden we altijd onpartijdig rekening met beide partijen. We zorgen ervoor dat u het ouderschapsplan samen invulling gaat geven. De mediator brengt vastgelopen communicatie weer op gang en stimuleert jullie tot overleg. Zij kiest geen partij, maar helpt u in uw onderhandelingsproces. De belangen van de kinderen, jullie beiden en de toekomst staan daarbij voorop.


 

Wilt u met ons een afspraak maken?


Heeft u een conflict waar u zelf niet meer uit komt. U kunt Balans Mediation via het contactformulier of per telefoon bereiken.

Balans Mediation
Kraneweg 19
9718 JD
Groningen
Telefoon: 050-3110304

 

    

Wij zijn gespecialiseerd en werkzaam op de volgende gebieden:

 

Email *
Achternaam *
Telefoonnummer *
Uw vraag/opmerking *
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Controle vraag:
Stuur mij een kopie
Powered by webXpress