Mediation Arbeidsconflict


Mediation bij een arbeidsconflicT

Loopt het echt uit de hand op de werkvloer? Voelt het allemaal niet meer vertrouwd en is het moeilijk om nog in gesprek te gaan met de andere partij? Als u geen oplossing meer ziet, biedt een arbeidsmediator van Balans Mediation de bemiddelende hand, want voor elk conflict bestaat wel degelijk een oplossing.


Arbeidsconflicten kosten enorm veel negatieve energie, maar ook tijd en geld. Een arbeidsconflict heeft ook altijd een negatief effect op andere collega’s en delen van de organisatie. Het gevolg hiervan kan een continue gespannen sfeer zijn, een lagere arbeidsmotivatie en op den duur kan dit leiden tot verminderende productiviteit. Daarom moeten arbeidsconflicten opgelost worden. Met arbeidsmediation wordt nooit een kant gekozen, daar gaat het ook totaal niet om. Door middel van mediation komt u weer met elkaar in gesprek en gaan we echt praten. Is er bij u sprake van een arbeidsconflict? Arbeidsconflict mediation richt zich op het oplossen van conflicten op het werk. Te denken valt aan een conflict tussen (directe) collega's, een conflict met de werkgever zoals een conflict met een leidinggevende, of andersom en de werkgever heeft een conflict met een werknemer.

Wat doet een arbeidsmediator?

Als mediator helpt Balans Mediation cliënten om weer met elkaar in gesprek te komen en samen een oplossing te bedenken waar ze beiden achter kunnen staan. Zowel de werknemer als de werkgever kan de eerste stap zetten richting verandering van de ongewenste situatie. Door mediation bij uw arbeidsconflict in te zetten, geeft u beide partijen neutrale en vakbekwame hulp. Het uitgangspunt van arbeidsmediation is dat alles vrijwillig, onpartijdig en vertrouwelijk verloopt. Via mediation komen vaak creatieve oplossingen tot stand, waarmee alle betrokkenen tevreden zijn. De arbeidsconflict mediation wordt afgesloten met een overeenkomst ofwel convenant, waarin de samen gemaakte afspraken zijn vastgelegd. De praktijk toont aan dat mediation een hoge kans van slagen heeft.

Conflicten kunnen ontstaan op ieder terrein waar mensen elkaar ontmoeten. Ons werkterrein als bemiddelaars is daarom ook zeer breed. Naast arbeidsmediation is Balans Mediation specialist op de volgende gebieden:

In overleg met u bemiddelen we ook bij andere conflicten. In principe hebben we alle expertises onder één dak. We werken namelijk met vier registermediators en één advocaat. Daarom hoeven we voor een advocaat nooit naar een ander bureau, we hebben er zelf één in huis.

Wanneer is er sprake van een arbeidsconflict?

Een arbeidsconflict kan betrekking hebben op:

  • Communicatie
  • Samenwerking
  • Arbeidsinhoud
  • Arbeidsverhoudingen
  • Arbeidsomstandigheden
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Ziekteverzuim
  • Re-integratie
  • Beëindiging arbeidscontract
  • Medezeggenschap

Als u liever niet meer naar uw werk gaat wegens één van bovengenoemde zaken is het absoluut tijd om aan mediation te denken, voordat het echt te laat is en er juridische procedures aan te pas komen. Soms kunnen ARBO artsen medewerkers ook doorverwijzen naar mediation. Werkgevers moeten zich er bijvoorbeeld meer bewust zijn van het tijd en geld kost wanneer iemand niet naar behoren functioneert. Daarnaast kunnen bedrijfsartsen werknemers adviseren te gaan praten met een mediator, omdat het niet medisch is, maar wel veel spanning op het werk veroorzaakt. Herkent u signalen?

Een afspraak maken voor mediation arbeidsconflict

Ziet u het als verstandig om mediation voor uw arbeidsconflict in te schakelen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. Heeft u vragen? Stel ze dan gerust, want we zijn erom u te helpen!

Of u nu arbeidsmediator zoekt voor een arbeidsconflict in Leeuwarden of een arbeidsconflict in Groningen of elke andere plek in Noord Nederland, Balans Mediation is uw mediator in Noord Nederland.


Neem vrijblijvend contact op!


 


 

Wilt u met ons een afspraak maken?

 

Heeft u een conflict waar u zelf niet meer uit komt.

U kunt Balans Mediation via het contactformulier of per telefoon bereiken.

 

Balans Mediation

 

Kraneweg 19

9718 JD

Groningen

Telefoon:

050-3110304

 

 

    


Wij zijn gespecialiseerd en werkzaam op de volgende gebieden:

 

 

Powered by webXpress