Mediator Friesland

Mediation in Friesland


Gaat u scheiden, maar lukt het niet om samen het ouderschapsplan op te stellen? Indien een relatie, een huwelijk of een geregistreerd partnerschap tot een einde komt, kan dit veel zorgen met zich meebrengen. Ook over de eventuele kinderen. Ruzies en conflicten zijn zowaar onvermijdelijk tijdens een scheiding. Maar als jullie uit elkaar gaan met kinderen, wilt u hopelijk niet voor de kinderen in een vechtscheiding terecht komen. Dit kan moeilijk zijn met z’n tweeën, dus neutrale hulp van een mediator in Friesland kan best prettig zijn in zo’n situatie. Een mediator bemiddelt bij het opstellen van bijvoorbeeld het ouderschapsplan en de verdeling van eventuele kinderalimentatie. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij u, onder begeleiding van een bemiddelaar (mediator), samen tot een voor beiden aanvaardbare oplossing van uw probleem (scheiding) probeert te komen. Balans Mediation kan u helpen als neutrale mediator het ouderschapsplan op te stellen.

Ouderschapsplan en kinderalimentatie

Ook al scheiden de wegen van u en uw partner, jullie zullen altijd samen ouders blijven. In het ouderschapsplan staan al jullie afspraken over het co-ouderschap. Dit verplichte plan bevat onder meer bindende afspraken over de verdeling van zorg- en opvoedingstaken, de manier waarop jullie elkaar informeren, afspraken over de verdeling van de verzorgings– en opvoedingskosten en de mening van de kinderen wordt gehoord en meegenomen in de besluitvorming. Het ouderschapsplan kunt u zien als een soort ‘levend document’ en zal regelmatig aangepast moeten worden, afhankelijk van de situatie en de leeftijd van de kinderen. Om het ouderschapsplan te laten slagen is het essentieel dat beide ouders hieraan meewerken. Scheiden is een intensief proces wat voor alle partijen emoties oproept, vergeet hierbij niet: kinderen gaan voor. Bij de scheiding kunnen uw ex-partner en u ook samen afspraken maken over alimentatiebetaling. Zo’n afspraak wordt in een schriftelijke overeenkomst (scheidingsconvenant) vastgelegd. Dit kunt u ook bij uw mediator of advocaat afspreken.

Over Balans Mediation

Balans Mediation is een bemiddelingsbureau dat bestaat uit vier registermediators met hun eigen specialisaties en één advocaat. Van arbeidsmediator en familiemediator tot psycholoog-mediator; we hebben het allemaal in huis. Hierdoor bieden wij alles waarmee u te maken kunt krijgen onder één dak. Onze specialismen gaan breed, waardoor we een ruim werkveld hebben. We hebben ervaring in arbeidsmediation, (echt)scheidingsbemiddeling, familiemediation, buurtbemiddeling en meer. In overleg met u bemiddelen we ook bij andere conflicten.

Waarom u er goed aan doet Balans Mediation te vragen als mediator bij het ouderschapsplan opstellen? De voordelen van Balans Mediation op een rij:

 • Stimuleert actieve inbreng van betrokken partijen
 • Kostenbesparend ten opzichte van procederen
 • Hoge acceptatiegraad door gezamenlijke oplossing
 • Toekomstgericht
 • Vertrouwelijk en besloten
 • Deskundige begeleiding
 • Ruimte voor creatieve oplossingen
 • Flexibel en informeel
 • Belangen beide partijen staan centraal
 • Geen onnodige beschadiging van relaties
 • Win-win resultaat

Balans Mediation als mediator ouderschapsplan vragen

Wilt u de hulp van een mediator in Friesland van Balans Mediation voor het opstellen van uw ouderschapsplan en het regelen van de kinderalimentatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als mediator bij het opstellen van uw ouderschapsplan houden we altijd onpartijdig rekening met beide partijen. We zorgen ervoor dat u het ouderschapsplan samen invulling gaat geven. De belangen van de kinderen, jullie beiden en de toekomst staan daarbij voorop.


 

Wilt u met ons een afspraak maken?


Heeft u een conflict waar u zelf niet meer uit komt. U kunt Balans Mediation via het contactformulier of per telefoon bereiken.

Balans Mediation
Kraneweg 19
9718 JD
Groningen
Telefoon: 050-3110304

 

    

Wij zijn gespecialiseerd en werkzaam op de volgende gebieden:

 

Email *
Achternaam *
Telefoonnummer *
Uw vraag/opmerking *
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Controle vraag:
Stuur mij een kopie
Powered by webXpress