Mediator Drenthe


Scheiden in Drenthe met behulp van mediation

Bevindt u zich in een scheiding, maar lukt het niet om samen eerlijk en redelijk afspraken te maken rondom de kinderen? Wanneer u gaat scheiden en kinderen heeft, is het opstellen van een ouderschapsplan verplicht. Hierin staan bindende afspraken over onder andere de opvoeding, de kosten per ouder en de eventuele kinderalimentatie. Er moet veel geregeld en goed afgesproken worden bij een scheiding met kinderen. Wilt u hier hulp bij om te zorgen dat alles goed vastgelegd wordt? Dan biedt een mediator in Drenthe uitkomst. Een mediator biedt tijdens uw scheiding in Drenthe neutrale hulp bij het opstellen van het ouderschapsplan. Ook voor afspraken over de kinderalimentatie kunt u bij ons terecht voor mediation in Drenthe.

Wat doet de mediator Drenthe?

De mediator brengt vastgelopen communicatie weer op gang en stimuleert jullie tot overleg. De mediator in Drenthe kiest geen partij, maar helpt u in uw onderhandelingsproces. De belangen van de kinderen, jullie beiden en de toekomst staan daarbij voorop. Mediation is dus een vorm van conflictbemiddeling waarbij u, onder begeleiding van een bemiddelaar (mediator), samen tot een voor beiden aanvaardbare oplossing van uw probleem (scheiding) probeert te komen.

Balans Mediation Drenthe kan u tijdens de echtscheiding onder andere helpen met het opstellen van de volgende onderdelen uit het ouderschapsplan en scheidingsconvenant:

 • Afspraken over de verdeling van zorg- en opvoedingstaken;
 • Afspraken over de verdeling van de verzorgings- en opvoedingskosten;
 • De manier waarop jullie elkaar informeren en op de hoogte houden van zaken (rondom de kinderen);
 • Afspraken over de alimentatiebetaling;
 • En meer.

Voor het maken van dergelijke afspraken wordt de mening van het kind of de kinderen gehoord en meegenomen in de besluitvorming. Het ouderschapsplan kunt u zien als een soort ‘levend document’ en zal regelmatig aangepast moeten worden, afhankelijk van de situatie en de leeftijd van de kinderen. Om het ouderschapsplan te laten slagen is het essentieel dat beide ouders hieraan meewerken. Scheiden is een intensief proces wat voor alle partijen emoties oproept, vergeet hierbij niet: kinderen gaan voor.

Waarom een mediator in Drenthe inschakelen?

Waarom u er goed aan doet Balans Mediation te vragen als mediator in Drenthe bij uw scheiding? De voordelen van Balans Mediation op een rij:

 • Kostenbesparend ten opzichte van procederen
 • Belangen van beide partijen staan centraal
 • Vertrouwelijk en besloten
 • Stimuleert actieve inbreng van betrokken partijen
 • Hoge acceptatiegraad door gezamenlijke oplossing
 • Deskundige begeleiding
 • Flexibel en informeel
 • Toekomstgericht
 • Ruimte voor creatieve oplossingen
 • Geen onnodige beschadiging van relaties
 • Win-win resultaat

Balans Mediation heeft vier registermediators met hun eigen specialisaties en één advocaat in huis. Hierdoor bieden wij alles waarmee u te maken kunt krijgen onder één dak. We hebben een ruim werkveld en veel ervaring in arbeidsbemiddeling, (echt)scheidingsbemiddeling, familiebemiddeling, buurtbemiddeling en meer. In overleg met u bemiddelen we ook bij andere conflicten.

Balans Mediation in Drenthe

Wilt u de hulp van Balans Mediation inschakelen voor het opstellen van uw ouderschapsplan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als uw mediator in Drenthe houden we altijd onpartijdig rekening met beide partijen. We zorgen ervoor dat u het ouderschapsplan samen invulling gaat geven.


 

Wilt u met ons een afspraak maken?

 

Heeft u een conflict waar u zelf niet meer uit komt.

U kunt Balans Mediation via het contactformulier of per telefoon bereiken.

 

Balans Mediation

 

 

Kraneweg 19

9718 JD

Groningen

Telefoon:

050-3110304

 

 

    


Wij zijn gespecialiseerd en werkzaam op de volgende gebieden:

 

 

Email *
Achternaam *
Telefoonnummer *
Uw vraag/opmerking *
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Controle vraag:
Stuur mij een kopie
Powered by webXpress